Tappen?

Het jeugdhuis is steeds op zoek naar tappers. Zo hebben we er immers nooit teveel.
Moest je dit zien zitten; gewoon iemand van het bestuur aanspreken vrijdag- of zaterdagavond of laat ons iets weten via mail.

Bestuur

Geschiedenis

Plannen

Dankzij onze toenmalige jeugdcoördinator, Wendy Creten was er reeds in het jeugdwerkbeleidsplan 1999-2001 was er sprake van de oprichting van een jeugdhuis in Bekkevoort. Uit diverse ondervragingen was gebleken dat de jongeren in Bekkevoort nood hadden aan een ontmoetingsplaats.

Werken

De gemeente is dan op zoek gegaan naar een geschikte lokatie en heeft toen gekozen voor het oud-gemeentehuis van Molenbeek-Wersbeek, wat tot op vandaag nog altijd de lokatie van het JH is. In maart 2000 werd gestart met het zoeken van ontwerpers, architecten,... In de loop van het jaar 2000 werden ook de eerste renovatiewwerken gestart. Omwille van onvoorziene omstandigheden duurt de renovatie langer dan verwacht maar in januari 2002 werd er dan toch eindelijk met de verbouwingen van het JH gestart.

De Jeugd

Ondertussen waren er ook al wat vergaderingen geweest met geinteresseerde jongeren, die mee de plannen uitgewerkt hebben en ook een naam voor het nieuwe JH gekozen hebben. Er waren nogal wat voorstellen zoals JH de giraf, JH de bom, JH de brak, JH de moen,... maar uiteindelijk is het JH De Zwik geworden. Uit deze geinteresseerden werd ook een eerste bestuur gekozen, met name Bart Volders, Wouter Lenaerts en Steve Cleynen.

Dankzij de steun van een heel deel vrijwilligers, en de steun van enkele handelszaken, met name Diego's Car Repair (het verven van de radiatoren), ELC (verlichting), Spelier (muziekinstallatie), Pallieter (tafels en stoelen) waar we goedkoop of zelfs gratis het één en ander vastkregen konden op 30 augustus 2002 de deuren van JH De Zwik eindelijk geopend worden.

Opening

De opening van het JH werd ingezet met een heus openingsweekend. Op vrijdag 30 augustus 2002 vanaf 20 uur was het zover. Eerst een receptie en een officiele voorstelling en vanaf 21 uur gratis drank, optreden van cover-band en een fuif. Zaterdag 31 augustus was dan de eerste echte openingsdag van JH De Zwik.